Over de omgeving

Directe omgeving

Dankzij de prachtige ligging van Camping ’t Vogelnest op het mooie eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland, dichtbij Zeeland valt er genoeg te zien en te beleven in de omgeving, zo heeft u al een strandje en een jachthaven binnen 2 km van onze camping...

De directe omgeving van de camping bestaat uit ruime tulpen velden, aardappelvelden, graan en nog vele andere akkerbouw gewassen.

 

Natuurgebied op loopafstand

Op 5 minuten wandelen van uw plaats ligt een 25 ha groot mooi natuurgebied met een wandelpad langs het water en over leuke bruggetjes. In dit natuurgebied vindt u één van de mooiste visvijvers op Goeree-Overflakkee met meerdere visstekjes!

In dit gebied ziet u een groot aantal vogels en dieren. O.a. zwanen, ganzen, eenden, bergeenden, fazanten en patrijzen. Ook zwaluwen, aalscholvers, zilverreigers en zelfs lepelaars komt u hier tegen. En natuurlijk ook konijnen en hazen.


Manege Oostmoer

500 meter bij ons vandaan is een manege met een gezellige foyer.

Regelmatig worden hier spring of dressurwedstrijden georganiseerd, tevens kunt u hier een lekker hapje eten of eten afhalen.

De manege is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag vanaf 08.00 uur ’s morgens tot een uur na prijsuitreiking van het evenement van die avond.

Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen of wilt u komen kijken, breng ons dan eens, natuurlijk geheel vrijblijvend, een bezoek.

 


Meer lezen over Manege Oostmoer

Grevelingenmeer

Verder zitten we op 10 minuten (met de auto) van het Grevelingenmeer.

Het Grevelingenmeer is het grootste en schoonste zoutwatermeer van zuidwest Europa. Aan de westzijde wordt het begrensd door de Brouwersdam en aan de oostzijde door de Grevelingendam.

Door de afsluiting met de Noordzee is het Grevelingenmeer een populaire watersportplaats voor watersportliefhebbers geworden. dit komt mede door de helderheid van het zoute water, de unieke oeverstructuren en de diversiteit van de onderwaterflora en fauna.

Hier is volop gelegenheid om te zwemmen, duiken en te surfen.

Flamingo's in het Grevelingenmeer
Bijna iedere winter overwinteren in het Grevelingenmeer een kolonie roze vogels. Erg bijzonder dat ze hier zitten, ze overwinteren hier vaak van oktober tot april.


Tiengemeten

Bezoek ook eens het natuureiland Tiengemeten. Hier geniet je van de natuur en uitgestrektheid van dit eiland dat midden in het Haringvliet ligt. Het eiland ontdekken in één dag, dat is eigenlijk te kort. Er valt hier zoveel te zien en te beleven. Je loopt van een nostalgisch platteland zo de bloemrijke weides in en vandaar weer naar moerassige rietlanden. En dan te bedenken dat dit natuureiland een aantal jaren geleden er nog volstrekt anders uitzag.

Meer lezen...

Winkelcentrum en braderieën

In Middelharnis (7 km van de camping) is een groot winkelcentrum ('D'n Diek') met o.a. de Hema, Blokker, Albert Heijn en de Plusmarkt.

Op 'D'n Diek' worden in het hoogseizoen vrijdags braderieën gehouden. Ook zijn er diverse restaurants waar u lekker kunt eten.

Tevens is er in Middelharnis een overdekt Sportcomplex ('De Staver') waar u onder andere kunt zwemmen, bowlen en tennissen.


Faunapark Flakkee

Faunapark Flakkee is een dierenpark gelegen in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee, dat in 1995 werd opgericht. Het park werd destijds opgebouwd als een soort van stadspark met daarom heen een aantal dierverblijven. Het park werd gerund door vrijwilligers, vooral vogelliefhebbers.
Van vogelpark naar dierenpark
In 1995 bouwde een vogelliefhebber het park om zijn hobby te laten zien aan andere mensen. In 1997 was het voor het eerst toegankelijk voor bezoekers. In 2005 dreigde sluiting wegens overlijden van de oprichter, de heer van ’t Zand. Het park ging over in andere handen en er werd een stichting opricht voor het behoud.
In 2014 werd het park overgenomen door de huidige eigenaar, met als doel er een volwaardige dierentuin van te maken.
Officiële dierentuin
Op 21 juni 2018 heeft Faunapark Flakkee haar officiële dierentuin licentie gekregen.


Meer lezen over Faunapark Flakkee

A Seal Stellendam

Bij A Seal Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehonden en zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat zijn om weer in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelatne.

Maar A Seal is meer dan alleen een zeehondenopvang!

Bij A Seal vertellen we alles over het leefgebied van de zeehonden. Ons centrum ligt direct aan het Haringvliet en naast de Haringvlietsluizen. Regelmatig hebben wij wisselende exposities met als thema natuur en milieu.


Meer lezen over A Seal stellendam

Fietsroutes

Vanaf onze camping kunt u mooie fietsroutes uitstippelen. Over de buitendijken langs het Haringvliet en het Grevelingenmeer of langs het natuurgebied in Herkingen waar u nog Reën en Heckrunderen ziet lopen.

Ontdek de omgeving van Stad aan ’t Haringvliet

In Juli en Augustus kunt u met een fietspontje mee naar Voorne-Putten, Brabant, Zeeland en naar het eiland Tiengemeten waar u o.a. het Rien Poortvliet museum kunt bezoeken.

Voor meer foto's verwijzen wij u naar ons fotoboek.


Fotoboek