Over de omgeving

Directe omgeving

Camping het vogelnest is zeer rustig gelegen, op 2 km van het Haringvliet waar zich een strandje en een jachthaven bevinden.

 

De directe omgeving van de camping bestaat uit ruime tulpen velden, aardappelvelden, graan en nog vele andere akkerbouw gewassen.

 

 

Tulpenvelden
 Natuurgebied

Natuurgebied op loopafstand

Op 5 minuten wandelen van uw plaats ligt een 25 ha groot mooi natuurgebied met een wandelpad langs het water en over leuke bruggetjes. In dit natuurgebied vindt u één van de mooiste visvijvers op Goeree-Overflakkee met meerdere visstekjes!


In dit gebied ziet u een groot aantal vogels en dieren. O.a. zwanen, ganzen, eenden, bergeenden, fazanten en patrijzen. Ook zwaluwen, aalscholvers, zilverreigers en zelfs lepelaars komt u hier tegen. En natuurlijk ook konijnen en hazen.

 

Grevelingenmeer

Verder zitten we op 10 minuten (met de auto) van het Grevelingenmeer.

Het Grevelingenmeer is het grootste en schoonste zoutwatermeer van zuidwest Europa. Aan de westzijde wordt het begrensd door de Brouwersdam en aan de oostzijde door de Grevelingendam.

 

Door de afsluiting met de Noordzee is het Grevelingenmeer een populaire watersportplaats voor watersportliefhebbers geworden. dit komt mede door de helderheid van het zoute water, de unieke oeverstructuren en de diversiteit van de onderwaterflora en fauna.

 

Hier is volop gelegenheid om te zwemmen, duiken en te surfen.

Surfen
Manege Oostmoer

Manege Oostmoer

500 meter bij ons vandaan is een manege met een gezellige foyer. Regelmatig worden hier spring of dressurwedstrijden georganiseerd, tevens kunt u hier een lekker hapje eten of eten afhalen.

Winkelcentrum en braderiën

In Middelharnis (7 km van de camping) is een groot winkelcentrum ('D'n Diek') met o.a. de Hema, Blokker, Albert Heijn en de Plusmarkt. Het VVV zit hier aan de haven.

 

Op 'D'n Diek' worden in het hoogseizoen vrijdags braderieën gehouden. Ook zijn er diverse restaurants waar u lekker kunt eten.

 

Tevens is er in Middelharnis een overdekt Sportcomplex ('De Staver') waar u onder andere kunt zwemmen, bowlen en tennissen.

 

Restaurants Middelharnis
Fietspondje

Fietsroutes

Vanaf onze camping kunt u mooie fietsroutes uitstippelen. Over de buitendijken langs het Haringvliet en het Grevelingenmeer of langs het natuurgebied in Herkingen waar u nog Reën en Heckrunderen ziet lopen.

 

Klik hier voor de Falk fiets route kaarten!

 

In Juli en Augustus kunt u met een fietspontje mee naar Voorne-Putten, Brabant, Zeeland en naar het eiland Tiengemeten waar u o.a. het Rien Poortvliet museum kunt bezoeken.

 

Voor meer foto's verwijzen wij u naar ons fotoboek